דרכים להתמודד עם כישלון

דרכים להתמודד עם כישלון
NLP Presuppositions: "There is no failure, only feedback"
הפחד מכישלון הוא דבר שכיח, הוא מביא איתו אי וודאות והרבה ספקות עצמיים, אך עלינו למצוא את הדרכים להתמודד עם הפחד בצורה הנכונה.
יזמים ואנשי עסקים צריכים להבין שכישלונות הם חלק מהמשחק. גם אם נסתכל על היזמים הגדולים ביותר, כמו דונלד טראמפ או ג‘ף בזוס מחברת אמזון, נוכל לראות שהקריירה שלהם כוללת גם כמה כישלונות. ישנם אנשים הנותנים לפחד מכישלון לנצח, לעצור ולהגביל אותם. אך לעומתם ישנם את אלו היודעים כיצד להתמודד עם הפחד. ולא רק שהם מתמודדים עם הפחד, הם גם לומדים כיצד למנף אותו באמצעות זיהוי הרגשות המרכיבים את הפחד. תכונות אלו הן תכונות חשובות בחיים, אם נשים לב אנו עשויים לגלות שהפחד הוא גורם מגביל. כאשר אנו מנצחים את הפחד אנו חופשיים להמשיך קדימה. אם נכשלנו במיזם עסקי זהו עשוי להיות פחד משתק אשר ימנע מאיתנו את הצעד הבא. אך אסור לנו לתת לפחד לנצח. אין קשר בין כישלון בעבר לבין התוצאות בעתיד, להפך – אם נכשלנו בעבר עלינו ללמוד מכך. זהו שיעור חשוב שיעזור לנו במיזם הבא.
האם אתם פוחדים מכישלונות?
פחד מכישלונות הוא לא תמיד פחד שאנו מודעים אליו. לכן על מנת להתמודד עם הפחד עלינו קודם כל ללמוד לזהות אותו. פחד מכישלון הוא אינו איזו פוביה כמו פחד קהל שאנו מודעים אליה. זהו לא הפחד הגורם לדופק שלנו לעלות ולידיים שלנו להזיע. אם כך כיצד נזהה האם קיים בתוכנו פחד מכישלון? שימו לב לסימנים הבאים:
- כאשר אתם מודאגים מה יגידו אחרים – זה טבעי שלנו בני האדם אכפת ממה יחשבו אחרים, בסופו של דבר אנחנו יצורים חברתיים. אך כמובן שהכול צריך להיעשות במידה הנכונה ואסור להיכנע ולתת לפחד של ”מה יגידו אחרים“ לשתק אותנו. עלינו ללמוד להקשיב ולשקול את דרך חשיבתו של האחר אך להחליט בעצמינו.
- כאשר אתם מציבים ציפיות נמוכות לעצמכם – האם לפעמים אתם מראש אומרים ”אנחנו לא טובים ב..“ או שפשוט אין לכם אמונה שאתם יכולים להצליח. האם אתם שמים את עצמכם במצבים בהם אתם רק מנסים לשים את הרגל במים, במקום להיות מחויבים לקפוץ למים הקרים. הצבת ציפיות נמוכות היא במסגרת האסטרטגיה של הפחתת הביקורת העצמית, כמו גם הביקורת של הסביבה. זהו סימן ברור לפחד.
- מתמהמה ומתרץ – בדיוק כמו הצבת הציפיות הנמוכות, גם דחיינות וצדקנות הן דרכים להגן על עצמכם מכישלון. לפעמים זה מתבטא באיזו שאיפה לפרפקציוניזם אשר בפועל רק גורמת לכם לא לעשות כלום בגלל כל מיני פרטים קטנים. ולפעמים זה בטענה שאין לכם את הזמן או המשאבים. בפועל זו רק הגנה, אם לא תתחילו גם לא תיכשלו ולכן משיכת הזמן אינה מקדמת למטרות שהצבתם.
- אתם לא יכולים להתגבר על הכישלון – פחד מכישלון עדיין יכול לאפשר לכם להגיע להישגים, אבל בפועל אתם מסתפקים בבינוניות ואינכם מממשים את מלוא הפוטנציאל. המחסום אשר נמצא בין המצב הרגיל והמוכר, לבין המצב בו אתם מגיעים אל השיא, טמון בצורה שבה אתם מתמודדים עם הכישלון. מותר לכם להרגיש מאוכזבים ואף עצובים אבל כאשר אתם משמרים את התחושות הכישלון הופך לאמתי. כאשר אתם נשארים בתחושות הללו המשמעות היא שלא למדתם כלום, רק מי שלמד מצליח להתגבר.
כיצד נתגבר על הפחד מכישלון
כל יזם מצליח, או אפילו ספורטאי מצטיין, נדרש במהלך הדרך ללמוד להתגבר על הפחד מכישלון. זוהי הדרך היחידה להגיע להישגים. הסתכלו על כל אדם מצליח ותראו שהיו לו כישלונות, לו היה נותן לפחד לנצח כנראה שלא הייתם שומעים עליו, הוא היה ידוע רק בכישלונותיו. אם נכשלנו עלינו למצוא את הדרך לעלות שוב על גב הסוס. השאלה היא כיצד נוכל לעשות זאת?
השתחררו מאמונות מגבילות – הסבל שלנו הוא תוצאה של אמונות מגבילות אותן אימצנו. אלו יכולות להיות אמונות הקשורות לצורה שבה אנו חושבים על עצמינו. אם איננו חושבים על עצמינו כאנשים העשויים להצליח, איננו יכולים להצליח. זוהי המשמעות של אמונה מגבילה המשתקת אותנו. שימו לב שהאמונות המגבילות הללו יכולות להיות גם אצל מי שהגיע להצלחה. למשל אם היה לכם עסק מוצלח אבל ברגע מסוים הוא נכשל. יתכן שהאמונה המגבילה היא זו אשר בסופו של דבר הביאה אתכם אל הכישלון. אל תתנהלו בצורה אוטומטית כאשר האמונות הללו יושבות על כיסא הנהג. זהו את האמונות המגבילות ופשוט חפשו את האמונות המעצימות אתכם.
בnlp אנו לומדים 3 סוגי אמונות הנחוצות לנו להגיע להצלחה וודאית.
- יכולת ההגשמה – על מנת להגשים את היעדים שלנו עלינו קודם להאמין שהיעד, המטרה או החזון שלנו אפשריים וברי השגה.
- מסוגלות ההגשמה עבורי – מעבר לאמונה שהיעד אפשרי באופן כללי עלינו להחזיק באמונה וודאית בכך שהיא אפשרית עבורנו כאינדיבידואל. אולי נצטרך בדרך לפתח מיומנויות וכישורים החסרים לנו במצב הנוכחי, אך אנו חייבים להגיע לתחושת וודאות שהמטרה אפשרית עבורנו.
- אני ראוי לכך – אנשים רבים מסתובבים בעולם עם תחושות אשמה ואמונות שליליות על מזלם וגורלם. עלינו להבין שתת המודע שלנו ללא הרף לקדם אותנו לעבר הדברים שאנו תופסים כאפשריים עבורנו ושאנו ראויים להם. זיכרו ש"מה שמתמקדים בו גדל" מבלי האמונה שאנו ראויים לקבל ולהשיג את המטרות והיעדים שלנו לא נוכל להשיג אותם.
חפשו את השיעור המסתתר בכישלון – בעוד אנו מעודדים אתכם להמשיך הלאה ולא להתייאש מנפילות, אסור לנו להתעלם מכך שיש כאן שיעור ללמוד. אם לא תלמדו את השיעור אתם צפויים לחזור על כך שוב ושוב. הדרך הנכונה היא ללמוד לקבל את הכישלון, לא להאשים אחרים, ולראות מה אפשר ללמוד מזה. אנו מדברים על עסקים, אך העצה הזה נכונה לכל תחום החיים. הבנת הטעות מחזירה לכם את השליטה; זוהי תכונה של מנהיגות מנצחת.
הפחיתו את הסיכונים – בעסקים תמיד יש סיכון וטוב שנלמד לא לפחד מהסיכונים אלא לראות את ההזדמנויות. אין הכוונה שעלינו ללכת עם הראש בקיר. עלינו לזהות את הסיכונים ולהיערך בהתאם. התנהלות שכזו תסייע גם בפן הפסיכולוגי של הפחתת הפחד וגם באופן אובייקטיבי תכין אותנו למצבי סיכון עם האסטרטגיות הנכונות.
לקריאה נוספת על ההבדל בין הצלחה לכישלון.