בידול אמיתי במדיה הדיגיטלית

בידול אמיתי במדיה הדיגיטלית

בידול אמיתי במדיה הדיגיטלית

בעוד התחרות העסקית גוברת, עלינו למצוא דרכים יצירתיות לבדל את עצמינו מהמתחרים. לבידול יש הרבה מאוד משמעויות והוא יכול לבוא לידי ביטוי באופי המוצר, השירות, המודל העסקי והבדלים אחרים. אך הבידול חשוב לא פחות גם בתקשורת שלנו מול הלקוחות, ולזה רוב העסקים לא משקיעים תשומת לב מספקת.

הצרכנים עמוסים במסרים שיווקים מכל הכיוונים ונשאלת השאלה כיצד נבלוט בעולם תקשורתי עמוס וצפוף.

בעשרים וחמש השנים האחרונות עברנו שינויים טכנולוגיים רבים, שינויים שהביאו למהפכה תקשורתית המשנה את חוקי המשחק. התקשורת השתנתה במובנים רבים. למשל היום אנו מתקשרים בזמן אמת באמצעות טלפונים סלולריים, בעזרתם שיחות הטלפון והמסרים המיידיים מגיעים לכל מקום; יש לנו גם תקשורת ווידאו המשנה את כל החוויה ואת יכולת העברת המסרים; ישנן רשתות חברתיות המאפשרות לשלוח הודעות בחינם. וזהו רק קצה הקרחון של השינויים הרבים שעברו עלינו.

השינויים שהוזכרו משפיעים על חיי הפרט, וכל אחד מאיתנו עושה בהם שימוש ונהנה מהיתרונות שלהם. אך מנקודת המבט העסקית, לצד היתרונות הם גם מביאים לנו קשיים רבים. למרות היכולת לחבר בן אנשים, בפועל אנו נתקלים בעולם דיגיטלי קר. עולם של רשתות חברתיות שבו יש עומס פרסום, ספאם ופייק ניוז.

ובתוך הזירה הזו כולם מתחרים על תשומת הלב וקשה להבדיל מי מספק ערך אמיתי ומי לא. הסביבה הזו מקשה מאוד על עסקים לבנות מערכת יחסים המבוססת על אמון עם הלקוחות.

אז כיצד אנו יכולים לבדל את עצמינו ברשתות החברתיות. כיצד נוכל למשוך את תשומת הלב בעולם שהוא כל כך עמוס?

שיווק במדיה דיגיטלית

תקשורת בעידן דיגיטלי

להלן כמה דגשים חשובים לשימוש באמצעי התקשורת הדיגיטליים וכיצד ניתן למנף אותם.

  1. הצרכנים הם מרכז הסיפור, לא אתם.

הרשתות החברתיות וכל סוגי המדיה הדיגיטלית שינו את חוקי המשחק. מהיום זה לא אתם שמוכרים, אלא הלקוחות אשר קונים. נשמע קצת מבלבל ותמוה, אבל זה בדיוק מה שמתרחש. הלקוחות משתמשים במדיה הדיגיטלית על מנת לחקור לגבי כל מוצר או שירות. כאשר הלקוח שומע על מוצר הוא מתחיל לחקור עליו בגוגל וברשתות החברתיות, הוא אוסף מידע באופן עצמאי. עלינו להסתגל למצב הזה ולדאוג שהנוכחות שלנו במדיה הדיגיטלית תספר את הסיפור שלנו, הסיפור אשר מבדל אותנו. הצרכנים יחפשו את המידע ועלינו לספק להם את המידע שהם מחפשים.

המפתח להצלחה הוא הבנת הצרכנים. עלינו לזהות את קהל המטרה שלכם ולאבחן מהו התוכן שעלינו לספק על מנת לענות על הצרכים שלהם, על מנת לספק להם מידע ואפילו לבדר אותם. אם נרצה לבלוט זוהי הדרך – קודם להכיר את הלקוחות שלנו.

  

2. הצרכן לא מתעניין בכם כפי שאתם חושבים.

ישנם עסקים המנסים לשווק את עצמם ברשתות החברתיות ונראה לה טבעי לספר על עצמם ולהפליג בשבחם. הם מתאהבים במוצר שלהם ומאמינים שאם יציפו את הרשת בקלישאות דרמטיות על מוצר מהפכני זה יעבוד. עלינו לזכור שהלקוחות לא מתעניינים במוצר או בשירות שלנו אלא בערך הנמצא בו. כלומר באיך הדבר יפתור להם כאב או בעיה. אחרת זה לא מעניין. אל תספרו להם על המוצר, ספרו להם על הפתרון לבעיה. אסטרגיית הבידול שלכם צריכה להבין את זה ולהדגיש את הפתרון ולא את המוצר עצמו. המוצר נועד לתת פתרון לבעיה צרכנית, לכן עליכם לשים לב לאופן שבו הלקוחות מתארים את הבעיה. אל תציפו את הלקוחות בתוכן פרסומי, תנו להם תוכן בעל ערך.

3. לחנך במקום למכור

על מנת לבדל את עצמכם במדיה הדיגיטלית עליכם לספק לקהל משאבים בעלי ערך. במקום לדבר על המוצר או השירות דברו על ההתמחות שלכם. למשל רואה חשבון יכול לספק תוכן עם עצות מועילות לגבי תשלומי המסים, זוהי ההתמחות שלו. הוא לא צריך להזכיר שוב ושוב שהוא מומחה, אלא לספק תוכן הגורם לקהל לתפוס אותו כמומחה. ואם המוצר שלכם הוא מחבת חשמלית, תחום ההתמחות הוא הכנת אוכל טעים. אל תשווקו את המחבת, תשווקו את הרעיון של הכנת אוכל טעים. אנשים משתמשים במדיה החברתית על מנת לחפש מידע וללמוד, זה יכול להיות עצות לאיפור העיניים או עצות לבניית אתר אינטרנט. עליכם לרכב על הגל ולנצל זאת לצורך שיווק. ברשתות החברתיות מתנהלים דיונים פתוחים, ואתם תמיד יכולים להגיב באמצעות עצה מקצועית אשר תחזק את הסמכות שלנו כמקור ידע ותבדיל אתכם מהאחרים.

4. הכוח של תקשורת בזמן אמת

בעולם הדיגיטלי הכול מתנהל מהר ויש פעילות 24/7. דברים מתרחשים בכל רגע ועליכם להגיב בזמן אמת. זה עשוי להיות מאתגר מאוד מכיוון שאין לכם את הפריבילגיה לקחת את הזמן ולתכנן קמפיין. עליכם להגיב באופן מיידי בכל פעם שיש הזדמנות חדשה. אם אתם הראשונים המזהים את ההזדמנות, הדבר יעניק לכם יתרון ותבלטו על פני האחרים. עליכם לעקוב אחר החדשות, עליכם לעקוב אחר הטרנדים ותמיד להיות ערניים.